Asenne

Kun tavoittelemme unelmiamme, tulemme lähes satavarmasti kohtaamaan matkallamme vastoinkäymisiä. Paras asenne vastoinkäymisiä kohtaan on mielestäni sellainen, että totuttelee vastaanottamaan niitä, ja jatkaa toimintaansa niistä huolimatta. 

Tästä on myös muutamia hyviä esimerkkejä maailmalla. Esimerkiksi Walt Disney ei pelännyt vastoinkäymisiä, kun hän haki tunnetuimmille piirroshahmoilleen rahoitusta. Hän joutui parhaimmillaan lähettämään yli 300 lainahakemusta pankkiireille ennen kuin nämä suostuivat myöntämään hänelle lainaa.

Maailmanlaajuisen KFC-ravintolaketjun perustaja Colony Sandersille puolestaan 300 yritystä ei riittänyt. Hän joutui kauppaamaan ideaansa yli tuhanteen eri ravintolaan ennen kuin sai sille kannatusta. Siitä sai alkunsa yksi maailman tunnetuimmista ravintolaketjuista.

Toki meidän ei tarvitse katsoa pelkästään maailman menestyneimpiä ihmisiä todetaksemme tämän asenteen toimivan.

Yksi hyvä esimerkki minulla on tämä valmentajaksi ryhtyminen. En koskaan lannistunut, jos esimerkiksi ne, joille kerroin tästä, eivät uskoneet ideaani. Haluni tulla hyväksi valmentajaksi oli suurempi kuin se pelko, että epäonnistuisin siinä.

Kaikilla meillä ei kuitenkaan ole itsellämme mahdollisuutta omaksua tällaista asennetta yksin. Jos sinusta tuntuu, että kaipaisit apua tällaisen asenteen omaksumiseen, tarjoan sitä varten valmennuksia. Voit halutessasi tutustua niihin tästä.